Дії російських окупантів можуть призвести до гуманітарної катастрофи в Херсоні

23 Березня 2022, 12:02

Кілька тижнів Херсон та Херсонщина продовжують знаходитись під оперативним контролем збройних сил країни-агресора. Дії окупантів поставили місто перед фактом гуманітарної катастрофи. 

Про це повідомляють у Міністерстві закордонних справ України.

Гуманітарна ситуація стрімко погіршується. Через блокаду в місті критично бракує продовольства та медикаментів. В особливій групі ризику опинилися новонароджені діти, яким не вистачає дитячого харчування та засобів гігієни, а також тяжко хворі люди.
В Херсоні також перебувають близько сотні іноземних студентів, насамперед, з країн Африки.
Незважаючи на зусилля уряду України та міжнародних гуманітарних організацій, рф наразі відмовляється створити гуманітарний коридор для евакуації цивільних людей та доставки продовольства. З кожним днем місто наближається до гуманітарної катастрофи.

Як повідомлялось раніше, росіяни зірвали доставку гуманітарної допомоги на Херсонщину. 19 березня з міста Апостолове Дніпропетровської області виїхали 14 фур із продуктами харчування та медикаментами.

Там було найнеобхідніше – засоби гігієни для дітей та дорослих, консервація, м’ясо, напівфабрикати, дитяче харчування тощо.
Також вантажівки везли до області чимало медикаментів, зокрема, інсуліну, якого зараз гостро потребує чимало жителів Херсонщини.
Їх мали розподілити між жителями Херсонщини, які цього потребують найбільше.
На жаль, окупанти не дали доїхати вантажівкам до місця призначення. Фури із гуманітарною допомогою розвернули на півшляху і вони вирушили на Дніпропетровщину.