80 псевдохерсонців розселили в готель “Фрегат”. Вони створюватимуть картинку для російських ЗМІ

04 Березня 2022, 12:00

Фото ілюстративне

В Херсоні готуються масові акції з підтримки окупантів. Для цього до обласного центру звезли масовку з ОРДЛО та ТОТ АР Крим. Вистава має відбутися на головній площі міста. В готелі Фрегат вже розселено 60-80 псевдохерсонців.

Про це повідомляють в СБУ. 

“Російські окупанти шукають нові методи дезінформувати українців і виправдати свої загарбницькі дії принаймні перед власним населенням.

Для цього звозять до Херсона людей із Криму, які повинні вийти на постановочний мітинг. За даними Служби безпеки, близько 60-80 кримчан вже заселили у готелі «Фрегат».

Ймовірно, сьогодні протягом дня вони під виглядом місцевих мешканців вийдуть на провокаційну акцію на центральній площі – з російським прапорами та «вдячністю» російським «визволителям».

Також є інформація, що окупанти захопили склад з одягом водної поліції. Тож на мітинг можуть вийти й переодягнені російські військовослужбовці, які у формі українських поліцейських теж «дякуватимуть» загарбникам.

Такі постановки окупанти планують організувати для своїх ЗМІ. Але повірити такій картинці можуть хіба що росіяни, які досі вважають, що їхня армія виконує «спецоперацію на Донбасі»”, – йдеться в повідомленні.

Керівником ПрАТ “Туристичний комплекс “Фрегат” є Довбиш Едуард Олегович.

Переміщення колон з мітингарями фіксують херсонці.

Для інформаційної підтримки такої акції окупанти вчора захопили приміщення ТРК “Скіфія” і наразі транслюють російські канали з херсонської телевежі.

Про це на своєму каналі в Телеграм написав херсонський журналіст Владислав Гладкий. 

Зараз на Херсонщину транслюється 24 російські теле- та 3 радіоканали, у тому числі і з тимчасово окупованого Криму.