З 25 лютого в Херсоні вводиться комендантська година

25 Лютого 2022, 22:31

Фото: Херсонська міська Рада.

На підставі чинного по всій Україні військового стану, заяви секретаря РНБО Олексія Данилова про те, що в разі потреби рішення подібного роду прийматимуться на місцевому рівні, враховуючи, що фактично управління ситуацією перейшло до рук міської влади. З огляду на факти пограбувань та мародерства, що частішають, на території всієї Херсонської територіальної громади вводиться КОМЕНДАНТСЬКА ГОДИНА – з 22:00 до 6:00.

Про це повідомляє Херсонська міська Рада.

Згідно із Законом України «Про правовий режим воєнного стану» ст. 8, п. 5, комендантська година – «заборона перебування у певний період доби на вулицях та в інших громадських місцях без спеціально виданих перепусток та посвідчень», у цей час буде заборонено перебувати на вулиці та в інших громадських місцях без спеціально виданих перепусток та посвідчень. Їх матимуть виключно працівники підприємств, установ та організацій, які забезпечують життєдіяльність міста. Прошу з розумінням до цього поставитися. Це вимушені заходи для вашої безпеки!

Комендантський патруль має право затримати людину та перевірити документи, щоб з’ясувати, чи може вона перебувати на вулиці у цей час. Патруль також має право встановити причину порушення комендантської години. У разі потреби комендантський патруль може проводити огляд речей, транспортних засобів, багажу та вантажів, службових приміщень та житла затриманих громадян. У разі навмисного опору може застосувати фізичну силу або спецзасоби.

Сформовані патрулі будуть із Муніципальної варти Херсона, волонтерів, які мають дозвіл на носіння зброї, інших патріотичних громадян, які готові захищати своє місто. До вирішення складних ситуацій залучатимуться також сили ГУ МНС.

Інформувати про порушення у місті можна буде все за тими ж телефонами 1580 (тільки зі стаціонарних телефонів), 0503091580, 0972021580.

Комендантська година починає діяти із сьогоднішнього дня, 25 лютого 2022 року.