За схемою “Ваш родич потрапив у біду” в Херсоні шахрай виманив у пенсіонерок 52 тисячі гривень та 2 тисячі доларів

21 Лютого 2022, 15:13

Фото: Поліція Херсонської області.

У Херсоні поліцейські затримали шахрая, який ошукав двох пенсіонерок. Зловмисник діяв за відомою схемою «Ваш родич потрапив у біду». Таким чином йому вдалось виманити у херсонок 52 тисячі гривень та 2 тисячі доларів.

В «Єдиний центр 102» поліції Херсонщини надійшло повідомлення від небайдужого місцевого жителя. Чоловік розповів, що його сусідку намагався ошукати шахрай і чоловік його затримав.
На місці події поліцейські встановили, що близько 14-ї години 82-річній херсонці зателефонувала невідома жінка, яка представилась її донькою. Пенсіонерка не запідозрила шахраїв і розмовляла телефоном нібито з донькою. Та повідомила, що отримала тілесні ушкодження під час бійки з невідомими і перебуває в лікарні. З її слів, на лікування потрібні були гроші у сумі 50 тисяч гривень.
Пенсіонерка повідомила, що може надати тільки 32 тисячі грн. Після чого до неї прийшов невідомий чоловік, який представився фельдшером. Під час бесіди шахрая і потерпілої їх розмову почув сусід і одразу зорієнтувався. Чоловік зайшов до двору сусідки та затримав шахрая на гарячому.
Поліцейські встановили особу зловмисника. Ним виявився раніше судимий 46-річний житель м. Дніпро. Також поліцейські з’ясували, що цього ж дня він ошукав ще одну 84-річну херсонку та забрав у пенсіонерки 20 тисяч гривень та 2 тисячі доларів.
Нині зловмисник затриманий у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкриті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство».
Поліцейські встановлюють усіх причетних до скоєння злочинів. Слідство триває.