В одній із шкіл Новотроїцької громади звільнили вчительку за відмову від вакцинації

22 Лютого 2022, 15:17

Вчительку однієї із шкіл Новотроїцької селищної ради відсторонили від викладання через принципову відмову вакцинуватись від коронавірусу. Педагог намагалась повернути до викладання через суд і стягнути з Дивненського ліцею, де вона й працювала, заробітну плату за час вимушеного прогулу.

Про це йдеться в реєстрі судових рішень.

За матеріалами судової справи, директор Дивненського ліцею видала 8 листопада 2021 року наказ, за яким вчительку молодших класів цього навчального закладу відсторонили від роботи через відсутність щеплення проти COVID-19. Позивачка вважає, що звільнення відбулось незаконно та рішення дирекції школи суперечить нормам трудового законодавства. Аргументувала свій позив вчителька тим, що COVID-19 не включено в перелік хвороб, що вимагають обов’язкового профілактичного щеплення.

Однак на думку суду, вакцинація від COVID-19 є обов’язковою для педагогів, згідно з наказом Міністерства охорони здоров’я від 4 жовтня 2021 року.

Тож, спираючись на чинне законодавство, суд відмовився відновити вчительку на посаді, а значить, відшкодування заробітної плати за час вимушеного прогулу їй також не бачити.

У рішенні суду також зазначено, що педагога відсторонено від роботи “на час відсутності щеплення проти COVID-19”, тобто, теоретично, після курсу вакцинації проти коронавірусу жінка зможе знову займатися викладанням.