У Херсоні затримали диверсантів, котрі наносили мітки поблизу лікарні ім. Лучанського

26 Лютого 2022, 16:01

За інформацією херсонського політика Віталія Богданова, в Херсоні затримано загін ймовірних диверсантів, котрі наносили мітки на об’єкти поблизу міської лікарні імені Лучанського.

“Щойно затримані 5 осіб (троє з них кавказці) біля лікарні Лучанського – наносили мітки! Від самосуду їх врятувала охоронна фірма “Арсенал”, під час обшуку в них знайшли частини пайку військових РФ (консерви і т. д.)”, – йдеться в повідомленні. 

Зазначимо, що в лікарні ім. Лучанського зараз лікується частина поранених українських військових, що обороняють Херсонщину.

Повідомляється, що такі відмітки використовуються російськими військами для можливого нанесення ударів. Мітки є різних виглядів. Зазвичай вони нанесені у вигляді хреста чи хреста в колі яскравою фарбою.

Мешканців міста просять виявляти мітки, замальовувати, повідомляти поліцію, обов’язково по можливості з даними, хто це замальовує, як це виглядає, на чому особа пересувається. Добре, що мешканці активно самостійно виявляють та замальовують такі мітки, проте рекомендують узгоджувати свої дії з відділками поліції, щоб була комунікація.

Крім того, правоохоронці просять громадян повідомляти, якщо вони помітять поблизу підозрілих людей або автомобілі.
Оперативники Департаменту кіберполії створили чат-бот в месенджері Telegram – @ukraine_avanger_bot.
Сюди можна повідомити про підозрілі мітки, залишені диверсантами і їхніми пособниками на дорогах та інших об’єктах інфраструктури. Також до бота громадяни можуть передавати інформацію щодо переміщення ворогів, їхньої техніки та цілевказників.
Важливо! Фото необхідно робити через бот та додавати геомітку.