В Херсоні поліцейські затримали громадянку через неправдиві замінування адмінбудівель

14 Лютого 2022, 13:53

Фото: Поліція Херсонської області.

Херсонські поліцейські оперативно встановили та затримали громадянку, котра неодноразово “мінувала” різні адміністративні будівлі.

Про це повідомляє Поліція Херсонської області.

Вчора, 13 лютого, близько 18:20, в «Єдиний центр 102» поліції Херсонщини зателефонувала жінка. Не представившись, вона повідомила, що замінувала будівлю Херсонського районного управління поліції, після чого одразу перервала розмову. Під час обстеження адмінбудівлі будь-яких небезпечних предметів виявлено не було. Впродовж двох годин поліцейські встановили місцезнаходження правопорушниці та затримали її.
Як розповів начальник райуправління поліції Олександр Говорун, диспетчер ситуаційного центру зафіксував номер, з якого надійшов дзвінок. Під час перевірки за наявними інформаційними базами поліцейські встановили, що даним номером користується 29-річна мешканка одного з населених пунктів Великоолександрівської територіальної громади, яка минулого року здійснила кілька повідомлень про неправдиві замінування адмінбудівель на території Дніпропетровської області.
Вжитими першочерговими слідчо-розшуковими заходами оперативники з’ясували, що наразі жінка перебуває в обласному центрі. Під час відпрацювання міста її розшукали на території міжміського автовокзалу та затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.
Нині правопорушниця проходить обстеження в медичному закладі щодо встановлення наявності обмежень до перебування її в умовах ізолятора тимчасового тримання. Також слідчі з’ясовують обставини скоєного жінкою кримінального правопорушення, яке кваліфікується ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності».
Затриманій може загрожувати покарання в виді позбавлення волі на строк від двох до шести років.