Окупанти ввели обмеження на перетин адмінмежі з ТОТ АРК

23 Лютого 2022, 20:26

В соцмережах з’явилась інформація, що КПВВ з боку окупованого півостова припинили пропуск громадян на територію ТОТ АРК.

Українські прикордонники частково підтверджують цю інформацію. 

Як повідомляють у Херсонському прикордонному загоні: “Сьогодні ближче до вечора почастішали випадки відмови у пропуску на територію Криму громадян України окупаційними силовими структурами. Так, протягом останніх двох годин окупанти не пропустили в Крим близько пів сотні громадян України.

Державна прикордонна служба України продовжує відстежувати ситуацію на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом”. 
В соцмережах пишуть, що окупанти припинили пропуск до Криму осіб, котрі не мають російського громадянства. Так, користувач з ніком Bus Plus зазначає: “Зараз до Криму пускають тільки з паспортом РФ. В Кого його нема – не їдьте”.
Ситуацію підтвердили у Представництві президента України в АРК.
“За наявною інформацією, представники окупаційної адміністрації Російської Федерації на окупаційних пунктах пропуску на адміністративній межі з боку тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя пропускають в Крим лише осіб, які мають так звані «документи», що «посвідчують належність до громадянства РФ», а на вихід з Криму не випускають нікого”, – йдеться в повідомленні.
За інформацієї ДПСУ,  КПВВ у Херсонській в області станом на 20:00 продовжують працювати у штатному режимі.