Незаконна вирубка дерев: працівники лісгоспу на Херсонщині підозрюються у службовій недбалості

23 Лютого 2022, 15:31

Ілюстрація: відкрите джерело з Мережі.

Як повідомляє Херсонська обласна прокуратура, двом співробітникам лісомисливського господарства було повідомлено про підозру  за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

У ході досудового розслідування встановлено, що підозрювані – майстер лісу та лісничий –  упродовж 2020 року не вжили заходів щодо забезпечення охорони лісів від незаконних рубок та інших лісових порушень. Службовці не задокументували факти незаконної вирубки понад 1,5 тис. дерев білої акації, в’язу та дубу, які у подальшому без дозвільних документів були вивезені з території лісництва та не притягли до відповідальності порушників. Через недбалість підозрюваними було нанесено шкоду державі на понад 4 мільйона гривень.
Досудове розслідування, що здійснюється Третім слідчим відділом (з дислокацією у м. Херсоні) територіального управління ДБР у м. Мелітополі, триває.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.