На трасі до Херсона поліцейські затримали чоловіка, підозрюваного у вбивстві

07 Лютого 2022, 16:50

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

Каховські поліцейські оперативно затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на трасі у напрямку до Херсона.

Про це повідомляє Поліція Херсонської області.

Вчора, 06 лютого, вранці до територіального підрозділу поліції м. Каховка зателефонував працівник медичної амбулаторії одного з населених пунктів Каховської територіальної громади. Фельдшер розповів, що, приїхавши на виклик, в будинку виявив труп 30-річного чоловіка зі слідами насильницької смерті. Поліцейські оперативно встановили особу підозрюваного в скоєнні злочину та впродовж кількох годин встановили його місце перебування.
Наразі підозрюваний знаходиться в умовах ізолятора тимчасового тримання. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу в виді тримання під вартою.
Як розповів начальник слідства місцевого відділення поліції Валерій Пестрецов, на місці події також перебував дядько загиблого. Він повідомив поліцейським, що напередодні в гості приходив молодий чоловік і разом із загиблим вони вживали спиртні напої. Близько півночі між ними виникла сварка, в ході якої гість кілька разів вдарив потерпілого рукояткою від сокири по голові, після чого зловмисник залишив будинок.
Оперативники з’ясували, що гостем був 25-річний чоловік, який близько двох місяців як звільнився з місць позбавлення волі та кілька днів тому приїхав до своєї сестри. Правоохоронці поспілкувалися з жінкою. Вона розповіла, що брат повернувся додому вночі та повідомив, що його викликають на заробітки в одну із західних областей. Після цього він терміново зібрав речі та пішов із домоволодіння.
Поліцейські створили кілька мобільних пошукових груп та почали відпрацьовувати автошляхи у напрямку Херсона. Підозрюваного оперативники помітили на автодорозі від Нової Маячки в напрямку Великих Копанів. Чоловік стояв на узбіччі та «голосував». Поліцейські зупинилися біля нього та вийшли з машини. Зловмисник одразу зізнався в скоєному злочині.
Наразі затриманий перебуває в умовах ізолятора тимчасового тримання в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому інкримінується вчинення умисного вбивства (ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України).
Санкція статті передбачає покарання в вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу в вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває.