На Арабатській Стрілці чутно залпи артилерії з окупованого Криму

23 Лютого 2022, 15:19

Мешканці Арабатської Стрілки вже кілька днів чують звуки вибухів з боку окупованого півострова. Джерелом цих звуків є військові навчання у тимчасово окупованому Криму із застосуванням артилерії.

Інформація про відлуння вибухів та пострілів у Генічеському районі з’явилась у місцевому виданні “Новий візит”, а сьогодні під час брифінгу в ХОДА її підтвердив начальник 79 прикордонного загону, полковник Констянтин Барабашов. 

Обстановка на Арабатській Стрілці наразі контрольована. Окупанти проводять навчальні стрільби. В даний час ці стрільби НЕ проводяться в близкості до адміністративної межі, що могло б спричинити нанесення шкоди жителям чи їхнім домоволодінням”, – запевнив Барабашов.

На питання журналістів, чи чутно звуки цих навчань на території Генічеського району, начальник Херсонського прикордонного загону лаконічно відповів: “Так”.

Звуки артилерійської канонади активно обговорюють місцеві мешканці у соцмережах. Так, користувачка Facebook Эльмира Куртвелиева зазначає: “Майже увесь день (чули). Опівдні все стихло. Вечері почалось знову”. 

Користувач Şevki Abkadyrov також вказує на те, що в селищі Стрілкове дрижали вікна від канонади.

За інформацією російських ЗМІ, на території півострова зараз відбуваються навчання армії та флоту РФ. До Криму для участі у маневрах було перекинуто винищувачі Су-30СМ, винищувачі-бомбардувальники Су-34, штурмовики Су-25 та фронтові бомбардувальники Су-24М Південного військового округу. Також на півострів перебазувався загін вертольотів. До нього увійшли транспортно-штурмові Мі-8 АМТШ, ударні Мі-28 та розвідувально-ударні Ка-52.