Підприємця з Херсона судитимуть за співпрацю з Генштабом Збройних сил РФ

23 Лютого 2022, 13:57

Фото: Управління СБ України в Херсонській області.

За державну зраду на Херсонщині судитимуть підприємця, котрий працював агентом Генштабу Збройних сил РФ.

Про це повідомляє Управління СБ України в Херсонській області на своїй сторінці у Facebook.

Згідно матеріалів СБУ, до суду було направлено обвинувальний акт щодо мешканця Херсонщини за фактом державної зради на користь країни-агресора. Співробітники спецслужби викрили та затримали зловмисника у серпні 2021 року.

Встановлено, що за завданням Головного управління Генерального штабу Збройних сил РФ, шпигун збирав відомості про схему охорони та облаштування одного із стратегічних об’єктів критичної інфраструктури регіону та персональні дані працівників української спецслужби. Зібрану, за завданням ворога, інформацію зловмисник передавав прихованими каналами зв’язку.
У ході обшуків, проведених за місцем мешкання зловмисника, виявлено та вилучено:
-​ засоби зв’язку, які використовувалися для контактів з кураторами;
– ​переписку з кураторами з детальними інструкціями щодо розвідувальних дій;
-​ незареєстровану зброю з набоями та вибухівку.​
Наразі слідчі Служби безпеки України зібрали доказову базу щодо правопорушника за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.
Як повідомляє “Чесна влада”, мова йде про 64-річного мешканця Херсона, Мухригіна Бориса Вікторовича – керівника приватної туристичної фірми “Регатос”. Окрім керівництва приватною туристичною фірмою, він очолював Херсонську обласну організацію політичної партії “Партія ветеранів Афганістану”. Також він оформлений як фізична особа – підприємець. Крім того, Мухригін занесений до бази “Миротворець”.
Як повідомляє Херсонська обласна прокуратура, на даний момент чоловік перебуває під заставою у розмірі 2 млн. 379 тис. грн.