Керувати парковками в Херсоні буде колаборант з Криму

10 Лютого 2022, 15:45

Міський голова Ігор Колихаєв призначив на посаду керівника КП «Сервіс-Центр» Бориса Вейшторта. Він займатиметься парковками у нашомі місті, хоча ще у 2020 році був громадянином Росії та вів бізнес у тимчасово окупованому Криму.

Призначення Вейшторта офіційно підтвердили на сайті міськради. 

Міський голова Ігор Колихаєв дав завдання – привести до ладу паркувальні зони: вони мають бути легалізовані, сучасні, зручні. Щоб піти шляхом розвинених міст, де у діяльності паркувальної сфери використовують мобільні додатки, Ігор Колихаєв поставив задачу: у місячний термін організувати конкурс, на якому б визначилось підприємство, що займатиметься парковками. Було опубліковано відповідне розпорядження та оголошення в газеті. Переможцем конкурсу стало КП «Сервіс-Центр», яке у січні 2022 року очолив Борис Вейшторт”, – йдеться в повідомленні. 

Згідно з російськими базами даних, Вейшторт станом 2015 рік мав російське громадянство та до грудня 2020 року вів бізнес в Криму.

Крім того, за інформацією видання “МОСТ”, Борис Вейшторт активно підтримував окупацію кримського півострова та давав відверті інтерв’ю російським пропагандистським ЗМІ.

Як бачимо, активна антиукраїнська позиція не стала на заваді пану Вейшторту для того, щоб обійняти керівну посаду в Херсоні.