Херсонський аеропорт планують відкрити наприкінці березня, проте ремонтні роботи триватимуть

19 Лютого 2022, 14:10

Реконструкція злітно-посадкової смуги херсонського аеропорту на завершальній стадії. Довжина смуги буде збільшена до 2600 м, а ширина – з 42 м до 60 м. Відкриття планується наприкінці березня поточного року, на початку весняно-літньої навігації.

Про це повідомляє директор КП Міжнародний аеропорт “Херсон” Віталій Кучерук на своїй сторінці у Facebook.

Авіакомпанії будуть використовувати нову світло-сигнальну систему, злітно-посадкову смугу та в цьому році планується продовження реконструкції.

Наразі вже нанесено розмітку на оновленій смузі, ремонтні роботи тривають. Завдяки реконструкції, що відбувається у рамках програми “Велике будівництво,” очікується приймати літаки Boeing 737-800, 900 та Airbus A321 до 10-12 разів на день, що має значно підвищити показники пасажиропотоку.

Херсонський аеропорт обслуговує чартерні рейси до курортів, а також регулярні маршрути компаній МАУ в Київ, Turkish Airlines та Pegasus Airlines у Стамбул та Bees Airline у Тбілісі. Тендер на реконструкцію був проведений у липні 2021 року, а у вересні того ж року аеропорт закрили на реконструкцію.

Раніше “IPC-Херсон” повідомляли, що реконструкція злітної смуги херсонського аеропорту коштувала бюджету 440 мільйонів гривень.