Директора підприємства на Херсонщині судитимуть за привласнення коштів, виділених на утеплення школи

06 Лютого 2022, 13:44

Ілюстраційне фото: відкрите джерело з Мережі.

Генічеською окружною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно директора будівельної компанії за фактом заволодіння бюджетними коштами шляхом зловживання службовим становищем, а також внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

Установлено, що в грудні 2020 року, обвинувачений, заволодів бюджетними коштами виділеними на утеплення фасаду однієї зі шкіл Новотроїцької селищної територіальної громади. Він підписав акти, які містили неправдиві відомості щодо обсягів, видів та вартості фактично виконаних робіт. На підставі цього підприємству переплачено бюджетні кошти в сумі 183 тис. грн.
З метою відшкодування збитків, завданих кримінальними правопорушеннями, окружною прокуратурою заявлено цивільний позов на вказану суму. Також на майно обвинуваченого накладено арешт.
За такі злочини передбачено покарання – до п’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.