Близько 450 правоохоронців на патрулюванні: особовий склад поліції Херсонщини працює у посиленому режимі

19 Лютого 2022, 13:20

18 лютого у Херсоні на Площі Свободи відбувся загальний розвід силових структур області. З 15 лютого особовий склад поліції Херсонщини переведений на посилений режим несення служби.

Як зазначив заступник начальника поліції Херсонської області Денис Захарченко, в проведенні заходів кожного дня задіяні близько 450 правоохоронців, це означає збільшення кількості патрулів, які забезпечуватимуть публічну безпеку та порядок на вулицях, взяття під охорону об’єктів критичної інфраструктури, органів державної влади та місцевого самоврядування.
До складу патрулів увійшли працівники поліції, військовослужбовці Національної гвардії, представники Державної служби з надзвичайних ситуацій, прикордонники та представники громадських формувань. Правоохоронці несуть службу у складі піших нарядів, автопатрулів та на стаціонарних постах області. Працівники СБУ несуть службу на постах разом із поліцейськими.
Поліцейські підтримують публічну безпеку і порядок на вулицях міст та селищ області, забезпечують функціонування об’єктів життєдіяльності населення, транспортної та критичної інфраструктури, органів державної влади, а також недопущення скоєння кримінальних правопорушень, інших протиправних дій, що можуть дестабілізувати ситуацію на території області або в окремих населених пунктах. Також правоохоронці продовжують здійснювати контроль за дотриманням профілактичних та протиепідемічних заходів.
Поліцейські закликають населення зберігати спокій та не піддаватися паніці. Посилений режим поліції не є додатковим приводом для занепокоєння, натомість, це забезпечення захисту та повної готовності правоохоронних підрозділів.