За 2021 рік поліцейські Херсонщини склали 182 протоколи за продаж алкоголю та тютюнових виробів неповнолітнім

20 Січня 2022, 16:56

Фото: Поліція Херсонської області.

Упродовж 2021 року працівники поліції Херсонщини склали 182 протоколи щодо продажу алкогольних напоїв і тютюнових виробів неповнолітнім, накладено 350 тисяч гривень штрафних санкцій.

Про це повідомляє Поліція Херсонської області.

Цьогоріч поліцейські виявили та задокументували 14 фактів продажу неповнолітнім алкогольних напоїв та тютюнових виробів.
Профілактичну роботу інспектори ювенальної превенції проводять в усіх населених пунктах області. Співробітники поліції відвідують місцеві крамниці та нагадують продавцям, що за продаж алкогольних та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років, передбачено покарання – штраф та анулювання ліцензії суб’єкта господарювання. У кожному торговельному закладі ювенали залишають спеціальні пам’ятки «Відповідальність починається з мене».
Виявлення фактів продажу неповнолітнім алкоголю та тютюну є дієвим механізмом профілактичної роботи, щоб не допустити втягнення дітей у пияцтво та тютюнопаління.
Також співробітники поліції регулярно проводять превентивну роботу з працівниками закладів, батьками й самими дітьми, як зазнаає начальник відділу ювенальної превенції поліції Херсонської області Віталій Сайфутдінов.
Поліція звертається до громадян не бути байдужими і обов’язково повідомляти про факти незаконного продажу дітям алкоголю і тютюну.