Вчені попереджають про нову хвилю коронавірусу в Україні

12 Січня 2022, 12:20

Ілюстративний фотоколаж: IPC-Херсон.

Динаміка кількості нових виявлень та позитивних ПЛР-тестів дозволяє зробити висновок, що в Україні починається чергова хвиля захворюваності. Кількість позитивних тестів зросла майже на 40% відносно мінімуму останніх чисел грудня, також збільшуються обсяги тестування.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє НАН України.

Україна загалом слідує тенденціям країн східної Європи (Чехія, Румунія, Болгарія та ін.) з невеликою затримкою в часі. Оскільки початок нової хвилі припав на святковий період, що традиційно призводить до аномалій у даних, то зараз важко оцінити та спрогнозувати реальну швидкість поширення епідемії. Згідно даних про заразність штаму «омікрон» та епідемічних тенденцій низки країн світу, можна очікувати стрімкішого, ніж будь-коли раніше, зростання епідемічних показників. Відкриття шкіл після канікул та сезонність також можуть суттєво вплинути на динаміку епідемії.
Середня кількість нових виявлень в Україні склала до 4540 осіб на день, середня кількість летальних випадків становить 158 смертей на день у середньому за останній тиждень. Згідно з прогнозними обчисленнями, середня кількість нових випадків дорівнюватиме 6202 (SEIR_U), 4795 (Prophet) протягом тижня 12–18 січня 2022 року та 7072 (SEIR_U), 4735 (Prophet) – протягом тижня 19 – 25 січня 2022 року.
Помітно зростає і кількість нових випадків захворювання на COVID-19 на Херсонщині.
За даними ХОДА, за минулу добу в області зафіксовано 196 нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19, з яких 86 чоловіків та 110 жінок. Серед них 7 медичних працівників та 16 дітей.
Це (за новим адмінустроєм):
88 осіб – жителі Херсонського району;
38 осіб – жителі Бериславського району;
34 особи – жителі Генічеського району;
31 особа – жителі Каховського району;
5 осіб – жителі Скадовського району.
Стан хворих задовільний, 170 осіб перебувають на самоізоляції, під щоденним медико-санітарним наглядом. До медичних закладів госпіталізовано 26 осіб.
Померли:
 жінка, 55 років, та чоловік, 41 рік, жителі Херсонського району.
Мали пневмонію та Covid-19.
МОЗ закликає населення вакцинуватись. Будьте відповідальними та здоровими!
Список пунктів та центрів масової вакцинації Ви можете знайти за посиланням.