В Херсоні під час обшуків у рамках програми “Зброя” поліцейські виявили гранату РГД-5

25 Січня 2022, 17:39

Фото: Поліція Херсонської області.

Наразі поліція Херсонщини проводить цільове відпрацювання «Зброя». Оперативно-профілактичні заходи направлені на стабілізацію криміногенної ситуації, виявлення та вилучення із незаконного обігу вогнепальної зброї, боєприпасів і вибухових речовин.

Про це повідомляє Поліція Херсонської області.

Вчора, 24 січня, працівники Херсонського райуправління поліції у рамках відпрацювання програми «Зброя» проводили санкціонований обшук в одному з будинків на вулиці Московській. Під час проведення обшуку 40-річний чоловік, який тимчасово мешкає за даною адресою, повідомив поліцейським, що в приміщенні зберігаються предмети, схожі на корпус гранати РГД-5 та підривач до неї.
Поліцейські вилучили небезпечні предмети та направили їх на дослідження в експертно-криміналістичний центр. В Єдиний реєстр досудових розслідувань були внесені відомості за ч. 1 ст.263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Нині встановлюється походження боєприпасу.
Поліція Херсонщини інформує, що за незаконне виготовлення, носіння, зберігання, придбання, передачу чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв передбачена кримінальна відповідальність.
Правопорушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.
В той же час, ч. 3 ст. 263 Кримінального кодексу України передбачає, що громадяни звільняються від кримінальної відповідальності в разі добровільної здачі в поліцію цих заборонених предметів.