Українські розвідники відпрацьовували бойові навички на адмінмежі з ТОТ АР Крим

04 Січня 2022, 14:42

Фото: ЗСУ.

Воїни-розвідники, що на даний час виконують бойові завдання неподалік адміністративної межі з тимчасово окупованою територією АР Крим, тренуються давати відсіч ворогу на близькій відстані.

Без зайвої метушні вони виходять у розвідку. За легендою – дорога невивідана, тому і просуваються бійці – максимально обережно.
“Після висування на рубіж відкриття вогню, бійці пересуваються на полі бою різними способами, взаємно прикриваючи один одного. Такий метод дає можливість вести прицільний вогонь з різних положень і водночас вести розвідку противника та місцевості”, – повідомив офіцер угруповання військ, підполковник Кирило Холявко.
За словами офіцера, наразі розвідники відпрацювали такий елемент ближнього бою, як наліт.
“Наліт – це спосіб ведення розвідки з метою раптового нападу на об’єкт з метою захоплення документів і зразків озброєння. Кожен розвідник, який входить до складу бойової групи має бути навчений подібним прийомам ведення розвідки. Тільки завдяки постійній підготовці можливо досягти результатів під час накопичування досвіду з тактики”, – наголосив підполковник Кирило Холявко.