Понад 600 порушень карантинних норм зафіксували поліцейські на Херсонщині від початку року

17 Січня 2022, 14:37

Фото: Поліція Херсонської області.

На Херсонщині поліцейські продовжують стежити за виконанням карантинних обмежень на території області. Працівниками поліції було зафіксовано понад 600 випадків порушення карантину від початку поточного року.

Про це повідомляє Поліція Херсонської області.

На Херсонщині поліцейські продовжують стежити за виконанням карантинних обмежень на території області. Разом із представниками Держпродспоживслужби співробітники поліції перевіряють дотримання карантинних вимог у громадському транспорті, закладах громадського харчування, промислової торгівлі та побутового обслуговування, а також у торговельно-розважальних центрах, закладах культури й освіти, спортзалах та інших об’єктах.
Як повідомив заступник начальника ГУНП у Херсонській області Денис Захарченко, з початку року поліцейські провели майже 13 тисяч перевірок суб’єктів господарювання. За фактами виявлених порушень карантинних вимог поліцейські склали 619 адміністративних матеріалів за ст. 44-3 КУпАП, з яких 13 протоколів, за що передбачено мінімальний штраф у сумі 17 тисяч гривень. Також громадянам, які категорично відмовилися одягати захисні маски в громадських приміщеннях, поліцейські винесли 607 адміністративних постанов на сплату штрафу в розмірі від 170 до 255 гривень.
Також поліцейські перевіряють наявність та достовірність сертифікатів. За 16 днів здійснено близько 4550 перевірок таких документів. Нагадаємо, що як видача, так і використання підроблених документів – це злочин. Відповідно до ч. 1 ст. 358 Кримінального кодексу України, підроблення документу карається штрафом до 17 тисяч гривень або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 2 років.
У свою чергу ч. 4 ст. 358 ККУ передбачає, що використання завідомо підробленого документа карається штрафом до 850 гривень або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 2 років.
Поліція Херсонщини зауважує: здоров’я всіх залежить від дисциплінованості і правосвідомості кожного громадянина та закликає неухильно дотримуватись усіх карантинних обмежень, соціальної дистанції, користуватись засобами індивідуального захисту, уникати місць скупчення людей, при перших проявах хвороби залишатись вдома, звернутись до свого сімейного лікаря та виконувати усі його рекомендації. Будьте відповідальними та свідомими у своїх діях.