Поліцейськими Херсонщини розкрито вбивство на Арабатській Стрілці

29 Січня 2022, 16:58

Фото: Поліція Херсонської області.

Поліцейські Херсонщини впродовж кількох годин розкрили жорстоке вбивство на Арабатській Стрілці.

Про це повідомляє Поліція Херсонської області.

Так, вчора, 28 січня, близько 07:15 в Єдиний центр 102 поліції Херсонщини зателефонувала працівниця магазину в с. Стрілкове Генічеського району. Жінка повідомила, що в торгівельному приміщенні пожежа. Також всередині знаходиться тіло 64-річного охоронця зі слідами насильницької смерті. Впродовж кількох годин поліцейські з’ясували особу зловмисника, причетного до події, та встановили його місцезнаходження. Наразі він перебуває в умовах ізолятора тимчасового тримання. Йому повідомлено про підозру у вчиненні трьох тяжких злочинів – умисному вбивстві, розбої та умисному пошкодженні майна.
На місці події слідчо-оперативна група встановила, що невідомий зловмисник у ніч із 27 на 28 січня шляхом віджиму вікна проник всередину магазину, де в цей час перебував охоронець. Невідомий спричинив сторожу близько 10 ножових поранень. В результаті останній загинув. А злодій викрав сумку із грошима в сумі 20 тисяч гривень та втік у невідомому напрямку. При цьому зловмисник підпалив приміщення, розраховуючи, що пожежа знищить справжні обставини, що сталися в магазині.
Як розповів начальник управління карного розшуку поліції Херсонщини Денис Каримов, поліцейські перевірили місцевих жителів, схильних до скоєння правопорушень, встановили місця розташування відеокамер, провели подвірний обхід, з’ясували коло знайомих працівників магазину та встановили особу підозрюваного. Так, під час спілкування із громадянами працівники поліції встановили, що близько двох тижнів тому до працівниці магазину приїхав жити з Миколаївської області чоловік, з яким жінка познайомилася в Інтернеті. Однак, за місцем її мешкання 39-річний громадянин був відсутній. Оперативники перевірили за наявними інформаційними базами його особисті дані та з’ясували, що чоловік вже неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності.
В ході слідчо-розшукових заходів правоохоронці встановили, що чоловік вранці виїхав у Генічеськ, після чого сів у рейсовий автобус до Херсона. А згодом направився в м. Одеса. За підтримки колег з управління карного розшуку поліції Одещини ввечері підозрюваний був затриманий.
Слідчим управлінням Головного управління поліції Херсонської області в Єдиний реєстр досудових розслідувань нині внесені відомості за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених п. 6 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство» та ч. 4 ст. 187 ККУ «Розбій», ч. 2 ст. 194 ККУ «Умисне знищення або пошкодження майна». Підозрюваний був затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщений в умови ізолятора тимчасового тримання.
Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу в виді тримання під вартою. Слідчі дії тривають. Затриманому може загрожувати довічне ув’язнення.