Орендар оглядового колеса в Херсоні погодився на його демонтаж

24 Січня 2022, 12:46

Фото: IPC-Херсон.

Херсонський підприємець Роман Клименко, що орендує оглядове колесо в парку “Херсонська фортеця”, погодився на демонтаж споруди. За його словами, він не збирається подавати до суду на рішення міської влади стосовно цього об’єкту  та з ним зараз ведуться перемовини щодо варіантів добровільного розриву договору оренди.

Про це під час засідання громадської ради в медіацентрі “IPC-Херсон” розповів сам Клименко.

Підприємець аргументував своє рішення суспільними інтересами. На його думку, тривалі судові процеси можуть коштувати місту мільйонних інвестицій.

“Моя позиція така – я не хочу, щоб через одне підприємство місто втратило інвестиції. До суду я подаватись не буду. Міська влада запропонувала мені добровільно відмовитись від договору оренди. Зараз ведуться перемовини, щоб надати мені іншу територію для картингу. Я займусь саме картингом та намагатимусь зробити кращу трасу на Півдні України”, – зазначив орендар.

Щодо майбутнього оглядового колеса Клименко сподівається, що його не розріжуть на металобрухт, а демонтують і потім встановлять в іншому місці, проте в тендері, що оголошено на Прозоро, вказано саме “руйнування та знесення будівлі”. Наразі триває процес подання пропозицій. На демонтаж оглядового колеса в парку “Херсонська фортеця” планують витратити 413 тисяч гривень.

На місці херсонського оглядового колеса планується побудувати комплекс “Урбан-парк” для скейтерів. Новий об’єкт має з’явитись у рамках програми “Велике будівництво”, проте не всі херсонці підтримують демонтаж споруди. Так, 10 січня невдоволені рішенням міської влади розмістити “Урбан парк” саме на місці оглядового колеса провели акцію протесту.