Операція “Акциз”: від початку 2022 року поліцейські виявили 39 адміністративних правопорушень у сфері обігу лікеро-горілчаних та тютюнових виробів на Херсонщині

12 Січня 2022, 14:37

Фото: Поліція Херсонської області.

На Херсонщині триває операція «Акциз». Від початку поточного року поліцейські виявили 39 адміністративних правопорушень, пов’язаних із обігом спирту, лікеро-горілчаних та тютюнових виробів на Херсонщині.

Про це повідомляє Поліція Херсонської області.

У відношенні усіх правопорушників були складені адміністративні протоколи. Загалом з початку року із незаконного обігу правоохоронці вилучили майже 1300 пачок цигарок на суму понад 40 тисяч гривень і 130 літрів міцних алкогольних напоїв на суму більше 12 тисяч гривень.
Так, у Херсоні дільничні поліцейські склали адміністративний протокол на місцевого жителя, який торгував цигарками у невстановленому місці. У правопорушника вилучили 460 пачок тютюнових виробів на загальну суму 16000 грн.
Також у Каховському районі поліцейські виявили правопорушника, який продавав горілку у тетрапаках. У чоловіка вилучили 30 літрів алкогольного напою на суму більше 2000 гривень.
Згідно з ч. 1 ст. 156 КУпАП «Роздрібна або оптова торгівля алкогольними напоями чи тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, без марок акцизного податку чи з підробленими марками цього податку, – тягне за собою накладення штрафу від 3400 до 10200 гривень з конфіскацією предметів торгівлі та виручки, одержаної від продажу предметів торгівлі.
Відповідно до ч. 3 ст. 156 КУпАП «Торгівля пивом (крім безалкогольного), алкогольними, слабоалкогольними напоями, тютюновими виробами, електронними сигаретами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, пристроями для споживання тютюнових виробів без їх згоряння з рук, з лотків, у приміщеннях або на територіях, заборонених законом, – тягне за собою накладення штрафу від 6800 до 13600 гривень з конфіскацією предметів торгівлі та виручки, одержаної від продажу предметів торгівлі.
А також згідно з ч. 1 ст. 164 КУпАП провадження господарської діяльності без отримання ліцензії тягне за собою накладення штрафу від 17000 до 34000 гривень з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.