На охорону громадського порядку на КПВВ “Чонгар” та “Каланчак” витратять 3,6 мільйона гривень

08 Січня 2022, 14:02

ДП “Реінтеграція та відновлення” планує витратити 3 680 543 гривень на послуги з охорони публічної безпеки та порядку на КПВВ “Чонгар” та “Каланчак”, що знаходяться на адмінмежі з ТОТ АР Крим.

Відповідний договір розміщено на Прозоро.

На сьогодні угода знаходиться на стадії підготовки до підписання. Переможцем, за відсутності конкурентів, визнано Управління поліції охорони в Херсонській області.

Джерелом фінансування стане Державний бюджет України.

Послуги охорони мають надаватися з 1 січня по 31 грудня 2022 року.

Це не перший договір між ДП “Реінтеграція та відновлення” та Управлінням поліції охорони в Херсонській області. Подібні послуги вже надавались з липня по грудень 2021 року. Тоді сума закупівлі  склала 903 808 гривень. 

У зв’язку з тим, що предмет закупівлі передбачає використання вогнепальної зброї, поліція охорони не має конкурентів з технічних причин, тому закупівлі проводяться у вигляді договірної процедури. 

Також зазначається, що поліція охорониєдина в Україні охоронна структура, працівники якої мають визначені Законом права та повноваження на озброєну охорону та застосування владних функцій щодо правопорушників. Після створення Національної поліції, юридичні та фізичні особи, котрі користувалися послугами Державної служби охорони, перейшли під захист поліції охорони.

Як повідомлялось раніше «Укрзалізниця» передала тимчасовий контрольний пункт в’їзду-виїзду «Каланчак» на адміністративному кордоні з Кримом до сфери управління Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. Таке рішення Уряд ухвалив на своєму засіданні 9 грудня.