На КПВВ “Каланчак” та “Чонгар” прикордонники фіксують чергові спроби перевезення наркотиків через адмінмежу

20 Січня 2022, 15:09

Фото: Херсонський загін ДПСУ.

Так, на КПВВ “Каланчак” службовий собака допоміг прикордонникам виявити наркотичні речовини. У свою чергу, через КПВВ “Чонгар” намагались перевезти медичний препарат із вмістом наркотичних речовин.

Про це повідомляє Херсонський загін ДПСУ.

Прикордонники Херсонського загону продовжують ефективно протидіяти незаконному переміщенню наркотичних речовини через адмінмежу з ТОТ АР Крим і значно допомагає у цьому використання службових собак.
Так, учора, 19 січня, до контрольного пункту в’їзду-виїзду «Каланчак» прибув 28-річний громадянин України, який направлявся з території окупованого Криму на материкову частину України. Під час огляду особистих речей, за допомогою службового собаки навченого на пошук наркотичних речовин, прикордонники виявили згорток з насінням канабісу вагою 10 грамів та пристрій для роздрібнення цього насіння.
Військовослужбовці проінформували співробітників Національної поліції про виявлення ознак кримінального правопорушення за статтею 309 КК України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту» та передали громадянина разом із знахідкою правоохоронцям для проведення подальших слідчих дій.
Також учора на контрольному пункті в’їзду-виїзду «Чонгар» під час огляду валізи громадянина України, який прямував на територію тимчасово окупованого півострова, за допомогою рентгено-телевізійного інтроскопа прикордонники виявили 160 пігулок медичного препарату «Корвалмент». Дані ліки містять у собі наркотичну речовину та заборонені для переміщення через адмінмежу.

Фото: Херсонський загін ДПСУ.

Виявлені медичні препарати вилучили співробітники Національної поліції. У діях громадянина вбачаються ознаки кримінального правопорушення передбаченого тією ж вищезазначеною статтею 309 КК України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту».