МінТОТ оголосило тендер на перевезення пасажирів від КПВВ “Чонгар” та “Каланчак” до адмінмежі з Кримом

25 Січня 2022, 16:04

Державне підприємство “Реінтеграція та відновлення” оголосило торги на пасажирські перевезення поблизу КПВВ “Чонгар” та “Каланчак”. Згідно з  тендерною інформацією, зазначене транспортування пасажирів відбуватиметься між пропускними пунктами на Херсонщині та адмінмежею з окупованим Кримом. 

Про це йдеться у закупівлі на Прозоро. 

За умовами тендеру, транспортні засоби (мікроавтобуси) пасажиромісткістю від 14 до 23 сидячих місць повинні, у залежності від потреби та наявності пасажирів, виконувати до 40 рейсів на день. Час одного рейсу складає орієнтовно до 15 хвилин та включає посадку та висадку пасажирів на двох зупинках. Згідно зі схемами маршрутів, йдеться про відстань між КПВВ у Херсонській області та адмінмежею з ТОТ АРК.

Треба зазначити, що автобуси зможуть підвозити пасажирів не до самих КПВВ на території окупованого Криму, а саме до адмінмежі (на “Чонгарі”, наприклад, це початок мосту через Чонгарський пролив), тож певну дистанцію між пропускними пунктами подорожувальникам все ж доведеться подолати пішки.

 

Здійснюватимуться дані перевезення на регулярній основі з 8:00 до 18:00. Останній рейс планується розпочинати о 17:45.

За умовами закупівлі, транспортні засоби мають бути обладнані пандусом, кондиціонером та системою обігріву салону. 

Загальна вартість перевезень з лютого по грудень 2022 року становитиме понад 4 мільйона гривень. Зараз на Прозоро зазначено, що торги почнуться з суми 4 249 816 у вітчизняній валюті. Тобто, за умови використання по одному транспортному засобу на кожному з двох КПВВ, кожна “ходка” з перевезення пасажирів коштуватиме державі приблизно 150 гривень. 

 

Наразі закупівля на етапі подання пропозицій.

Інформацію про майбутні перевезення між КПВВ та адмінмежею у листопаді 2021 року озвучила Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук. Щоправда, тоді пані Верещук зазначила, що цю функцію на себе візьмуть електромобілі.