Колишньому головному лікарю медзакладу на Херсонщині повідомлено про підозру за фактом зловживання службовим становищем

03 Січня 2022, 14:59

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

На Херсонщині, за наказом головного лікаря медичного закладу, медичні та інші працівники отримували доплату за безпосередню роботу з “ковідними” хворими, якої вони не проводили.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За процесуального керівництва Олешківської окружної прокуратури повідомлено про підозру колишньому головному лікарю одного із медичних закладів Херсонщини за фактом розтрати чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм становищем (ч. 2 ст. 191 КК України).
За даними слідства, підозрюваний маючи повноваження з розпорядження коштів медичного закладу видав накази про виплату доплат медичним та іншим працівникам, за безпосередню роботу із хворими на COVID-19. При цьому, серед працівників, які отримали спеціальну доплату опинилися посадові особи лікарні, які жодним чином не були залучені до роботи з вказаною категорією пацієнтів.
Такі дії посадовця призвели до розтрати понад 216 тис. грн, виділених Національною службою здоров’я України для оплати праці працівників, зайнятих на роботах у ліквідації епідемії та здійсненні заходів із запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19.
Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у виді обмеження волі строком до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду