Каховчанина засудили до 8 років ув’язнення за інтимне листування з неповнолітньою

12 Січня 2022, 14:31

Каховський міськрайонний суд визнав винним місцевого мешканця в “інтелектуальному розбещенні” неповнолітньої. Приводом до цього стала інтимна переписка підсудного з дівчинкою у мобільному додатку «Viber». Чоловік пересилав неповнолітній фото та відео інтимних частин свого тіла.

Про це йдеться у Реєстрі судових рішень. 

За даними суду, чоловік протягом певного часу знаходився на заробітках в Польщі, звідки й відправляв своїй знайомій дитині порнографічні зображення свого тіла. До того ж він настоював, щоб дівчинка пересилала йому такі ж фото з собою у відповідь. 

Підсудний, окрім фото, використовував у своїх домаганнях ще й онлайн відеодзвінки, під час яких оголявся сам та змушував дівчинку роздягатись перед камерою. 

Слідство зафіксувало 8 епізодів подібних дій, кожен з яких носив порнографічний характер. 

Підозрюваний свою провину не визнав та наголошував, що є “хрещеним батьком” неповнолітньої, тому постійно листувався з нею. Звідки в його телефоні фото оголеної дитини – чоловік пояснити не зміг. Щоправда, згодом він все ж таки визнав, що пересилав на номер дівчинки свої оголені фото, проте наголосив, що вони адресувались її матері.

Вирішальними для слідства стала розповідь самої неповнолітньої. Вона зазначила, що “хрещений батько” з нею завжди поводився чемно та навіть обіцяв зводити в “МакДональдс”. Втім, з часом від нього стали надходити повідомлення з оголеними зображеннями і проханням себе сфотографувати у такому ж вигляді. “Хрещений” просив потім видалити повідомлення та зображення, щоб батьки дівчинки не дізнались про незаконне листування. 

Мати дівчинки стала помічати, що її дитина щось приховує та до пізньої години з кимось листується по телефону. Проте неповнолітня заявляла, що вона просто переписується з “хрещеним”. Лише згодом батьки, зрозуміли що саме “хрещений” вимагав від їхньої дитини у листуванні. 

Родичі неповнолітньої, зважаючи на дружні стосунки з підсудним, не одразу звернулись до поліції, а попросили “хрещеного” припинити надсилати дитині порнографічні фото, а коли останній не припинив інтимне листування – звернулись до правоохоронців.

Цікаво, що підсудний не тільки не видаляв зі свого телефону фото оголеної дитини, а ще й записав архів цих фотографій на лазерний диск, який також став доказом у справі проти нього. 

Рішенням суду першої інстанції “хрещений” наступні 8 років не зможе нікому надсилати свої оголені фото, адже проведе цей час у місцях позбавлення волі. 11 листопада 2021 року вирок Каховського суду підтвердив також Херсонський апеляційний суд.