Ігорю Семенчеву вп’яте повідомили про підозру в розкраданні бюджетних коштів

11 Січня 2022, 14:14

В Херсоні поліцейські повідомили депутату місцевого рівня про нову підозру в привласненні бюджетних коштів, загальна сума яких вже сягнула понад 10 мільйонів гривень. Ця підозра стала вже п’ятою для зазначеного посадовця. Ймовірно, мова йде про колишнього очільника селища Антонівка Ігоря Семенчева.

“Слідчим управлінням поліції Херсонщини під процесуальним керівництвом обласної прокуратури розслідується кримінальне провадження про незаконне заволодіння грошовими коштами бюджету одного з селищ. Підозрюваними є колишній селищний голова, а нині – депутат однієї з міських рад, двоє приватних підприємців та інженер технагляду. Наразі усім інкримінують скоєння злочинів у складі організованої групи”, – йдеться в повідомленні.
Інформацію підтверджують і у Херсонській обласній прокуратурі. 
Згідно висновків 18 будівельно-технічних та 18 судово-економічних експертиз, неякісний ремонт було проведено на 18 дорогах населеного пункту та надлишково перераховано на рахунок підрядників 10,6 млн. грн бюджетних коштів, які спільники привласнили.
Депутата звинувачують не лише у справі привласнення бюджетних коштів. Так, за інформацією правоохоронців, Ігор Семенчев, перебуваючи на посаді голови Антонівки, вимагав від одного з підприємців 80 тисяч доларів за виділення в оренду земельної ділянки. Гроші передавалися 4 вересня 2013 років через водія голови селищної ради. Оперативники затримали посередника, але сам Ігор Семенчев зник. Його оголосили в міжнародний розшук. Утікача затримали через кілька місяців, 7 лютого 2014 року, в Кишиневі (Молдова), доставили в Херсон і помістили за санкцією суду в cлідчий ізолятор. Однак згодом обвинувачений вийшов на свободу під домашній арешт.
Наразі Ігор Семенчев є діючим депутатом Херсонської міської ради від “Блоку Володимира Сальдо”.