Чоловіка, що викрав ікону з церкви на Привокзальній площі, засудили до 2 років ув’язнення

27 Січня 2022, 14:36

Фото "Херсонці"

21 грудня 2021 року Херсонський міський суд призначив покарання у вигляді позбавлення волі чоловікові, що викрав ікону з храму на Привокзальній площі в Херсоні. Злочинця засудили до 2 років позбавлення волі, з яких відсидіти йому залишилось лише місяць.

Про це йдеться у реєстрі судових рішень.

За інформацією суду, 28 січня 2020 року о 10 годині ранку, чоловік викрав з підвіконня храму ікону “Змилення Божої Матері” вартістю 550 гривень, після чого покинув місце вчинення злочину. Іконою він “розпорядився на власний розсуд”, проте як саме – не уточнюється. Затримали та взяли під варту крадія у той же день.

Підозрюваний цілком визнав свою вину та розкаявся у вчиненому. Суд взяв до уваги також то факт, що між підсудним та постраждалою стороною було укладено угоду про примирення, що пом’якшило вирок.

Тож крадію церковних цінностей присудили 2 роки позбавлення волі та стягнення з нього 628 гривень, що були витрачені на проведення судової експертизи. Строк відбування покарання має обчислюватись з моменту затримання крадія – 28 січня 2020 року, тобто фактично на момент рішення суду чоловікові залишилось пробути під вартою лише місяць. 

Ікону повернули власнику.