За побиття жінки в Новотроїцькому зловмисник отримав 2 роки умовного покарання

20 Грудня 2021, 13:52

Новотроїцький районний суд визнав чоловіка  винним у побитті перехожої. Підсудний намагався вирвати в неї з рук сумку та кілька разів вдарив в обличча.  Суд встановив  провину зловмисника , та  замість реального терміну він отримав 2 роки умовно.

Про це йдеться у реєстрі судових рішень. 

“27 березня поточного року близько 20:30, в селищі Новотроїцьке Херсонської області, перебуваючи на вулиці Сонячній, переслідуючи прямий умисел та корисливий мотив, направлені на відкрите викрадення чужого майна, чоловік наніс три удари  долонею лівої руки в область обличчя потерпілої, в результаті чого заподіяв останній тілесні ушкодження у вигляді крововиливу над верхньою губою та крововиливу по центру слизової нижньої губи.

Схопивши обома руками її жіночу сумку, яка висіла на потерпілій. Чоловік  намагався заволодіти вказаним майном, однак не вчинив цих дій, оскільки потерпіла здійснила супротив та вирвала з його рук свою сумку”, – йдеться у рішенні суду.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений вину не визнав та надав показання, що цього вечора  йому зателефонувала його тітка та повідомила, що його брат порізав ногу. Цього ж вечора чоловік купив ліки для брата та біг по вулиці Сонячній у Новотроїцькому, де зустрів жінку, яка сказала в його адресу: «циган, що ти тут робиш?» та плюнула йому в обличчя. Він її за це штовхнув та з переляку побіг до тітки додому. Сумку він не виривав, інших осіб, які б виривали сумку чи штовхали ту жінку не бачив, на вулиці крім нього та потерпілої нікого не було.

Дії обвинуваченого, крім отриманих в судовому засіданні показань потерпілої, свідків, підтверджуються також і дослідженими судом доказами.

Дії  чоловіка суд кваліфікував як незакінчений замах на відкрите викрадення чужого майна (грабіж), поєднане з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров`я потерпілого. Підозрюваного визнано винним в цьому злочині під час судового засідання 7 грудня 2021 року. 

Суд призначив чоловікові  покарання у виді позбавлення волі строком на 4 роки та звільнив його від відбування призначеного покарання з випробувальним строком на 2 роки.

Крім того, підсудний має сплатити на користь держави витрати в розмірі 817 гривень, пов`язані з залученням експерта для проведення в кримінальному провадженні судової товарознавчої експертизи.