З початку грудня через тонку кригу в Україні загинула 31 особа. Серед них – двоє дітей на Херсонщині

27 Грудня 2021, 12:25

 З початку грудня, за інформацією ДСНС,  на водоймах країни потонула 31 людина, з яких троє – діти. Зокрема, моторошна подія сталася ввечері 23 грудня на ставку в с. Роздольне Каховського району Херсонської області.

Там о 18:20 від правоохоронців до ДСНС надійшла інформація про зникнення двох дітей, які ймовірно провалилися під тонку кригу. На пошуки зниклих направлено відділення ДПРЧ-4 у складі 4 осіб та 2 одиниць техніки, а також було залучено водолазне відділення Управління Каховського магістрального каналу . Вже о 21:20 на відстані 7 метрів  від берега,  працівниками ДСНС піднято тіло одного з хлопчиків, а о 22:50 водолазами знайдено тіло другого хлопчика.

Цього ж дня на Полтавщині, о 10:20 на ставку в селі Рибці водолазно-рятувальним відділенням КУ «Рятувально-водолазна служба Полтавської обласної ради» виявлено, вилучено з води та передано працівникам поліції чоловіка 1980 року народження, який під час прогулянки провалився під кригу та потонув. Водночас, вдалося врятувати іншого випробовувача долі: о 12:30 на ставку в селі Розсошенці Полтавського району, місцевим мешканцем та працівниками поліції, до прибуття рятувальників ДПРЧ-1, врятовано чоловіка 1966 року народження, який провалився під кригу під час вилову риби. Потерпілого доставлено в лікарню з переохолодженням.

У Вінницькій області 24 грудня також було врятовано горе-рибалку. Сталося це на ставку «Вінницький» в місті  Немирів, а чоловіка 1966 року народження, який вийшов порибалити на тонку кригу, врятували місцеві мешканці.

Тож, аби попередити зростання кількості нещасних випадках на водоймах у зимовий період, рятувальники посилюють профілактичну роботу серед населення.

Шановні громадяни, візьміть до уваги кілька порад щодо поведінки поблизу та на водоймах, коли крига ще надто тонка.

Пам’ятайте про таке:

  • виходити на лід можна тільки за стійкої морозної погоди;
  • забороняється виходити на лід, товщина і міцність якого вам невідомі;
  • переходити водойми потрібно в спеціально позначених і обладнаних для цього місцях;
  • забороняється спускатися на лижах з крутого берега на неперевірений на міцність і товщину лід;
  • забороняється збиратися на кризі великими групами в одному місці;
  • не можна виходити на лід: у місці з’єднання річок; у випадку швидкої течії річки у цьому місці; за наявності вмерзлих у лід дошок, палиць та інших предметів; у випадку різного забарвлення льоду; під час сильного перепаду температури й потепління;
  • не вживайте спиртні напої біля водойм;
  • пильнуйте за дозвіллям дітей та пояснюйте їм небезпеку тонкої криги.