В Херсоні відбудуться громадські слухання стосовно підняття цін на проїзд у громадському транспорті

25 Грудня 2021, 12:35

29 грудня  відбудуться громадські слухання стосовно нових цін на проїзд у громадському транспорті міста. На сайті міста вже опубліковано  відповідний проєкт рішення виконкому, але поки не визначена дата його затвердження. Висловити свою точку зору городяни зможуть  29 грудня о 17:00 у великій залі Херсонської міської ради.

Згідно з проєктом рішення, планується встановити такі ціни на перевезення в громадському транспорті:

1. Встановити тариф на перевезення 1 пасажира в міському пасажирському електротранспорті (тролейбус) у розмірі 6,00 грн, а також вартість місячних проїзних квитків:
– для учнів загальноосвітніх шкіл – 80,00 грн;
– для студентів денних відділень – 215,00 грн;
– для громадян та підприємств, організацій – 300,00 грн.

2. Встановити тарифи на послуги з перевезення 1 пасажира та багажу на міських автобусних маршрутах загального користування пасажирів в межах Херсонської міської територіальної громади:
–  на маршрутах, протяжність яких не перевищує 10,00 км в одному напрямку – 8,00 грн;
– на маршрутах, протяжність яких більше 10,00 км в одному напрямку 10,00 грн;
– на маршрутах, які за коефіцієнтом змінюваності пасажирів (пересадки) прирівнюються до приміських (до сел.Степанівки, сел.Комишан, сел.Садового, сел.Молодіжного, смт Зеленівки, сел. Рожнівки та віддалених населених пунктів Херсонської міської територіальної громади) 15,00 грн.
–  для дітей шкільного віку, за наявності та пред’явлення водієві при вході до маршрутного транспортного засобу учнівського квитка, на період з 01.09 до 30.06 – в розмірі 4,00 грн за одну поїздку.

Нагадаємо, що останнє здорожчання вартості проїзду в обласному центрі відбулось влітку цього року.