Україна може прийняти зимову Олімпіаду-2030 – міністр спорту Гуцайт

27 Грудня 2021, 12:53

Пріоритетом для України є проведення зимової Олімпіади 2030 року. Багато інфраструктурних  об’єктів, що підходять за рівнем до таких змагань, в нашій державі вже побудовано.

Про це в інтерв’ю виданню “Слово та діло” заначив міністр спорту України Вадим Гуцайт.

“Президент поставив завдання – ми вступаємо у боротьбу за проведення Олімпійських ігор в Україні.

Юнацькі – у 2028 році та зимові Олімпійські ігри – у 2030.

Навіщо ми це робимо? По-перше, престиж країни. Проведення у країні Олімпійських ігор – це залучення потужних інвесторів, нова інфраструктура, нова спортивна інфраструктура. Ми розуміємо, що чим більше спортивної інфраструктури, тим більше буде куди приходити дітям займатися.

Ми не побачимо результату сьогодні чи завтра… Але те, що сьогодні закладається в країні зі спортивної інфраструктури, ми цей результат побачимо через 10 років”, – зазначив Гуцайт.

На запитання “що потрібно побудівати?” міністр відповів, що багато об’єктів вже є.

“Ми ж розглядаємо з вами наш західний регіон: Буковель, наприклад, там уже є певна інфраструктура. Так, нам не вистачає хокейних палаців, так, нам не вистачає для гігантського слалому трас, але якась частина цього вже є”, – резюмував Гуцайт.

Як повідомлялось раніше, Президент України Володимир Зеленський провів у Києві зустріч з президентом  Міжнародного олімпійського комітету Томасом Бахом. Під час зустрічі Зеленський висловив бажання провести в Україні зимову Олімпіаду.

Про це повідомляє Офіс президента України.

“Глава держави поінформував президента МОК про те, що Україна має намір стати господарем зимових Олімпійських ігор, і тому вступить у фазу діалогу з Міжнародним олімпійським комітетом та якнайшвидше направить делегацію до штаб-квартири МОК у Лозанні.

Томас Бах привітав цю ініціативу, «враховуючи чудові спортивні традиції України, а також побачивши надзвичайно вражаючу презентацію сучасної спортивної інфраструктури країни».