Суд оштрафував Зеленчука за внесення неправдивих відомостей в декларацію

25 Грудня 2021, 14:18

Херсонський міський суд оштрафував  колишнього першого заступника голови Херсонської обласної ради на 17 тисяч гривень за  внесення неправдивих відомостей до щорічної декларації. Мова йде про Василя Зеленчука. Він надав недостовірну інформацію щодо вартості належних йому авто, корпоративних прав та фінансових зобов’язань. Крім того Зеленчук , не вказав відомості про суми отриманих доходів, у тому числі членами сім’ї, на загальну суму понад 2,2 мільйона гривень.

Про це повідомляють в Херсонській обласній прокуратурі та йдеться в Реєстрі судових рішень. 

Згідно з рішенням суду, Зеленчук зазначив недостовірні відомості про вартість та ідентифікаційний номер легкового автомобіля Audi Q7 , який належить йому на правах власності. За інформацією  Державного реєстру транспортних засобів МВС України, вартість вказаного транспортного засобу становить 776 270 гривень.

Крім того, колишній посадовець зазначив недостовірні відомості про належність йому на праві власності корпоративних прав одразу на 6 підприємств (ТОВ «ЮГ СОЛАР», ТОВ «БАЛТА СОЛАР», ТОВ «БРІЗ СОЛАР», ТОВ «Дніпро- Південний», ТОВ «Торговельний центр Очаковський Плюс» та СТОВ «ШРУБА»).

Занизив Зеленчук і розмір своєї заробітної плати на посаді першого заступника голови Херонської обласної ради. Замість 617 тисяч він задекларував на 36 тисяч меншу суму. 

“Забув” задекларувати Василь Зеленчук також дохід своєї дружини одразу з кількох джерел. 

Та найбільшою не задекларованою сумою колишнього посадовця є позичені ним у ПП «Агроінвест» 1 мільйон 400 тисяч гривень. Таким чином, Зеленчук свідомо подав недостовірні відомості у декларації на загальну суму 2 277 103 гривень. 

Суд визнав підозрюваного винним у корупційному правопорушенні за ч. 4 ст. 172-6 КУпАП та наклав на нього адміністративне стягнення у виді штрафу на користь держави у розмірі 1000  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17 000 гривень. Сам Зеленчук, згідно з інформацією порталу “Судова влада”, свою провину не визнав та подав рішення суду  на оскарження до Херсонського апеляційного суду.

Зеленчук розпочинав свою політичну кар’єру в Криму, де у 2010 році його було обрано депутатом Севастопольської міської ради. Після окупації півострова він переїхав на Херсонщину та став депутатом Херсонської обласної ради від “Радикальної партії”.  Паралельно він обіймав посаду заступника голови обласної ради. У листопаді 2016 року на Зеленчука було скоєно напад, внаслідок якого він потрапив до реанімації. Після провалених виборів до обласної ради у 2020 році Зеленчук пішов з політики та сконцентрував свою увагу на бізнесі.