Прикордонник, що заснув під час несення служби на КПВВ “Каланчак”, заплатить 2 тисячі гривень штрафу

11 Грудня 2021, 13:22

Каланчацький районний суд визнав старшого сержанта ДПСУ винним в неналежному виконанні службових обов’язків, а саме у порушені графіку несення служби. Прикордонник заснув під час наряду.

Про це йдеться в реєстрі судових рішень.

“1 листопада 2021  року о 22:57 годині під час перевірки було виявлено військовослужбовця, старшого сержанта  , який виконував наказ на охорону адміністративної межі з ТОТУ АР Крим на  КПВВ “Каланчак” в прикордонному наряді “ОКСТЗ” та неналежно виконував службові обов`язки, а саме спав з порушенням графіку несення служби та відпочинку, чим порушив п.п. 11 п. 2 Розділу ІІ “Інструкції про службу прикордонних нарядів Державної прикордонної служби” затвердженої наказом МВС України від 19.10.2015 № 1261, чим здійснив недбале ставлення до військової служби, вчинене в умовах особивого періоду.

Військовий у судовому засіданні вину свою визнав та пояснив, що у зазначений в протоколі час дійсно спав, так як був виснажений. З протоколом про адміністративне правопорушення згоден.

Суд дійшов висновку про необхідність притягнення порушника до адміністративної відповідальності та накладення адміністративного стягнення в межах санкції статті у виді штрафу, що буде достатнім для попередження вчинення нових адміністративних правопорушень”, – зазначено в реєстрі.

Постановою передбачається притягнення військового до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 172-15 КУпАП

Також суд встановив суму покарання для сержанта – 2465 гривень.