Погода на Херсонщині буде погіршуватись – Гідрометцентр

28 Грудня 2021, 12:04

Херсонський обласний центр з гідрометеорології повідомляє про подальше погіршення погодних умов у місті та області. Ожеледиця та морози тероризуватимуть Херсон ще 3-4 доби.

“Дощ, який ми сьогодні, 28 грудня, бачимо за вікном, і температура в декілька градусів тепла, можуть створити хибну ілюзію про те, що погодні негаразди уже позаду, а нам треба лише дочекатись, коли нарешті все розтане і ми знову зможемо комфортно пересуватись вулицями міста.
На жаль, це не так, і навпаки, ситуація у найближчі години може лише погіршитись. За нашими прогнозами, вже після 16 години 28 грудня температура повітря поступово почне знижуватись і в найближчі три доби буде триматись у межах 3-8 градусів морозу.
Лише на Новий рік температура повітря може знову повернутись до позитивних позначок. Це означає, що у нас з Вами і у наших комунальних служб є дуже мало часу для того, щоб зібрати з тротуарів і проїзної частини залишки снігу та льоду та зробити їх придатними для пересування в наступні морозні дні”, – йдеться в повідомленні.
Закликають до уважності на дорогах херсонців також і представники Нацполіції.
Поліція Херсонщини закликає водіїв не перевищувати дозволений швидкісний режим, дотримуватись безпечної дистанції між транспортними засобами, уникати небезпечних маневрувань та не порушувати правила паркування, аби не заважати роботі снігоприбиральної техніки.

Також звертаємось до пішоходів. Будьте особливо уважні та обережні на дорозі. Переходьте дорогу лише по пішохідних переходах. Враховуйте, що гальмування транспортних засобів на слизькій дорозі відбувається значно довше. Водій може не встигнути зупинитися перед пішохідним переходом.