На КПВВ “Каланчак” під час огляду автомобіля прикордонники виявили 200 пігулок психотропних речовин

16 Грудня 2021, 17:31

Фото: Херсонський загін ДПСУ.

200 пігулок із вмістом небезпечних наркотичних речовин – психотропів, виявили прикордонники на КПВВ «Каланчак».

Про це повідомляє Херсонський загін ДПСУ.

Учора, 15 грудня 2021 року, в контрольному пункті в’їзду-виїзду «Каланчак» під час огляду автомобіля «Мерседес», на якому громадянин України прямував на територію тимчасово окупованого півострова, прикордонники Херсонського загону виявили 200 пігулок медичного препарату «Корвалтаб». Дані ліки містять у собі психотропну речовину «фенобарбітал», та заборонені для переміщення через адмінмежу.
Виявлені медичні препарати вилучили співробітники Національної поліції. У діях громадянина вбачаються ознаки кримінального правопорушення передбаченого статтею 309 КК України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту».
У свою чергу, на контрольному пункті в’їзду-виїзду «Чонгар» у громадянки України, яка прямувала з Криму на материкову частину України, прикордонники виявили 2 кілограми «червоної ікри».

Фото: Херсонський загін ДПСУ.

Про виявлення харчового продукту тваринного походження військовослужбовці проінформували інспектора Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, який перевіривши товар, склав акт припинення або тимчасової заборони перевезення підконтрольних вантажів.
Громадянка України повернулась в зворотному напрямку з метою повернення товару до місця походження або його утилізації.