На КПВВ “Чонгар” відсутні обіцяні вакцини для кримчан – Верігіна

09 Грудня 2021, 14:25

Представниця омбудсмена в АРК Ірина Верігіна здійснила візит на КПВВ “Чонгар”, метою якого була перевірка процесу вакцинації для жителів тимчасово окупованих територій. Результатом моніторингу вона поділилась на своїй сторінці у Facebook. 

“Було проведено перевірку діяльності пункту проведення експрес-тестування на визначення антигену коронавірусу для осіб, які виїжджають з ТОТ АР Крим.
Як і в попередні рази, тестування проводила медична сестра Червоного Хреста. Пункт тестування працює щоденно з 9 до 16 години.
Водночас особа, яка здійснює тестування, не видає відповідних довідок про їх результати громадянам, що унеможливлює їх вільне пересування залізничним транспортом.
У зв’язку з чим громадяни вимушені повторно здавати ПЛР-тест у найближчому населеному пункті за власні кошти.
Крім цього, монітори перевірили роботу пункту вакцинації у сервісній зоні КПВВ «Чонгар». Були встановлені наступні факти:
– на час перевірки у пункті був відсутній лікар, була лише медична сестра Новоолексіївської амбулаторії;
– на час перевірки безпосередньо у пункті вакцинації були відсутні вакцини, хоча охочі вакцинуватися, за словами медичної сестри, є;
– на час перевірки у приміщенні пункту були відсутні холодильники для зберігання вакцини”, – йдеться в повідомленні Верігіної. 
За повідомленням медичної сестри, щеплення проводиться тільки тоді, коли збирається одночасно 6 осіб. У випадку, коли їх менше, то громадяни направляються в пункти вакцинації у Чонгарі та Генічеську. При цьому громадяни змушені добиратися до зазначених пунктів на таксі за власний рахунок.
Як повідомлялось раніше, 1 грудня заступник голови ХОДА Микола Якименко повідомив про старт вакцинації на контрольних пунктах в’їзду-виїзду у рамках брифінгу щодо заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції в області. За його словами, усі охочі жителі тимчасово окупованого Кримського півострова тепер зможуть вакцинуватись на обох КПВВ.