На Херсонщині перевіряють перебіг вакцинальної кампанії

15 Грудня 2021, 14:35

Фото: ХОДА.

Для перевірки перебігу вакцинальної кампанії з моніторинговим візитом нашу область відвідала робоча група у складі представників Міністерства охорони здоров’я, Представництва Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні, Представництва Дитячого фонду ООН (UNICEF) та інших міжнародних організацій.

Про це повідомляють в ХОДА.

Також до роботи моніторингової групи долучився голова Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики, лікар-імунолог Федір Лапій.

Моніторингові візити відбуваються з метою оцінки заходів щодо реалізації Дорожньої карти з впровадження вакцини від COVID-19 і проведення масової вакцинації у відповідь на пандемію COVID-19 в Україні.

Під час робочої наради представники моніторингової групи обговорили з лікарями області та представниками профільного Департаменту облдержадміністрації  актуальні питання щодо вакцинальної кампанії на Херсонщині.

Наразі показник охоплення щепленням в Херсонській області низький. Як повідомив, заступник голови облдержадміністрації Микола Якименко, це питання знаходиться на контролі обласної влади: «Зараз ми докладаємо максимум зусиль, аби якомога більше людей вакцинувалися. Ведемо активну інформаційну кампанію, працюють COVID-патрулі, які перевіряють наявність сертифікатів про вакцинацію. Завдання обласної влади – зробити все, щоб жителі області були захищені від цієї страшної хвороби».

Директор Департаменту здоров’я ОДА Тетяна Карчевич поінформувала присутніх про організаційну частину вакцинальної кампанії:

«Для досягнення високого показника щеплення у нас є всі ресурси: 36 мобільних бригад, 92 пункти щеплення, 10 центрів вакцинації. Також розпочалася вакцинація жителів тимчасово окупованого Криму на КПВВ. Кваліфіковані лікарі готові робити щеплення, але наразі охочих менше».

У ході своєї роботи на Херсонщині представники моніторингової групи оглянуть пункти вакцинації та склади з імунобіологічними препаратами. Також спеціалісти значну увагу приділятимуть прийому, зберіганню та транспортуванню вакцин, обліку температурного режиму на всіх етапах.

Фото: ХОДА.