На Херсонщині нетверезий чоловік погрожував підірвати себе

05 Грудня 2021, 13:05

Подія сталася у Милівській територіальній громаді Бериславського району. У приватному будинку нетверезий домашній кривдник залякував матір фізичною розправою, а поліцейським, які прибули на виклик, погрожував підірвати гранату. Завдяки проведеній спецоперації «Грім» озброєного чоловіка вдалося знешкодити бійцям КОРДу. У його будинку правоохоронці вилучили кілька зразків зброї та боєприпасів.

Про це повідомляють в Поліції Херсонської області.

В поліцію звернулася 61-річна жінка і повідомила, що її 42-річний син перебуває у стані алкогольного сп’яніння та погрожує їй фізичною розправою. За вказаною адресою прибула група реагування районного підрозділу поліції. З дозволу заявниці поліцейські увійшли до будинку, де знаходився кривдник. Побачивши правоохоронців, він став погрожувати підірвати предмет, схожий на гранату, яку тримав у руці.

Про подію правоохоронці повідомили чергову частину поліції смт. Велика Олександрівка, після чого особовий склад був піднятий по тривозі та направлений на місце події. Також туди прибуло керівництво Головного управління Національної поліції області та Бериславського районного відділу поліції. Зважаючи на ситуацію та загрозу життю і здоров’ю громадян, т. в. о. начальника обласного главку поліції Микола Вербицький ввів у дію спеціальну поліцейську операцію «Грім». На місце були орієнтовані всі наряди поліції, які несуть службу в  єдиній дислокації по охороні публічного порядку, бійці спецпідрозділу КОРД та відділу вибухотехнічної служби. Про подію були поінформовані всі підрозділи ГУНП в Херсонській області, а також Херсонська обласна прокуратура та СБУ в області.

Група перемовників вела перемовини з озброєним чоловіком, намагалася його заспокоїти та вмовити не вчиняти протиправні дії. У цей час бійці КОРДу в результаті спецоперації затримали чоловіка.

Під час огляду місця події вилучено предмет, схожий на гранату Ф-1, важіль до підривника типу «УЗРГМ», пневматичну гвинтівку, пневматичний пістолет,  пістолет типу «Флобера» з патронами та стріляними гільзами, ножі, а також чотири пластикові предмети, зовні схожі на гранати. Усе направлено на експертизу.

Зловмисник затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України та ч. 1 ст. 345 «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу» КК України. Нині встановлюється походження вилученої зброї та боєприпасів.