Криза на Донбасі та корупція – Що херсонці вважають найбільшими проблемами в Україні та на Херсонщині?

06 Грудня 2021, 15:31

Херсонці переконані, що криза на Донбасі, корупція, а також безкарність правоохоронних органів – найбільші виклики для нашої держави. Для Херсонщини ж, на думку самих херсонців, найбільшими проблемами є безробіття та бідність.

Про це свідчать результати опитування, проведеного програмою USAID/ENGAGE.

Найважливішими питаннями для України в цілому херсонці вважають вирішення кризи на Донбасі (63%) та корупцію (59%). Безправність вважають глобальною проблемою 44% херсонців, а ось безробіття та бідність у контексті всієї країни турбує відповідно 24 та 16% херсонців. Лише десята частина наших земляків вважають проблемою еміграцію та 8% вважають, що на всій території нашої держави існує проблема з медициною.

Опитування ж про Херсонщину дали інші результати. У своєму регіоні найбільшою проблемою херсонці вважають безробіття (58%), бідність (40%) та корупцію (33%). Тобто, більшість наших земляків вважають бідність та безробіття актуальними саме для нашого регіону. Херсонці не надто занепокоєні щодо забруднення навколишнього середовища та рівня злочинності. Лише 12 та 11 відсотків респондентів відповідно вважають це проблемою.

Схожим чином відповідали херсонці і про головні проблеми вже у розрізі своїх сімей. У лідерах тут також бідність (53%) та безробіття (47%).  Про проблему з доступом до медичних послуг повідомили 29% опитаних, тобто, частина херсонців вважають, що рівень медицини у нашій області нижчий за загальнодержавні показники. Також показовим є проблеми з пенсійними виплатами у конкретних сім’ях (24%).  Сім’ї наших земляків найменше хвилює рівень освіти (11%) та забруднення навколишнього середовища (9%).

Тож херсонці найбільше побоюються відсутності фінансового благополуччя та забезпечення гідною роботою себе та своїх близьких. Найменше, на думку мешканців нашої області, хвилюватися слід через еміграцію та стан навколишнього середовища.

Цей звіт підсумовує основні результати опитування, проведеного взимку 2021 року завдяки загальнонаціональному опитуванню щодо громадського залучення, що відбулось у рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!» (USAID/ENGAGE).