Кабмін передав КПВВ “Каланчак” на баланс Міністерства реінтеграції

10 Грудня 2021, 15:30

«Укрзалізниця» передасть тимчасовий контрольний пункт в’їзду-виїзду «Каланчак» на адміністративному кордоні з Кримом до сфери управління Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. Таке рішення Уряд ухвалив на своєму засіданні 9 грудня.

«Пропонується проєкт акту, яким передбачається прийняти рішення про передачу державного майна від «Укрзалізниці», а саме – тимчасового контрольного пункту в’їзду-виїзду на тимчасово окуповану територію України автомобільного сполучення «Каланчак» у сферу питань Міністерства реінтеграції. Зазначене рішення було погоджене без зауважень з Фондом Держмайна, Мінцифри і Мін’юсту. Погоджено із зауваженнями, які враховано з Мінекономіки, Мінфіну і Мінреінтеграції», – сказав під час засідання заступник міністра інфраструктури Василь Шкураков, повідомляють у Мінтрансі. 

Про майбутню зміну балансоутримувача на КПВВ “Каланчак” заявила в листопаді  під час візиту на КПВВ “Каланчак” заявила новопризначена міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Зараз ми працюємо над тим, щоб передати на баланс нашого державного підприємства КПВВ, як це відбулося у випадку з “Чонгаром”. Сьогодні тут присутні також представники теперішнього балансоутримувача – Укрзалізниці. Ми домовились, що сьогодні в обласній адміністрації ми сядемо за стіл і обговоримо дорожню карту, як це буде відбуватись. Я вам обіцяю, що до кінця року ми це зробимо. Я розумію, що треба робити та знаю, що президент та прем’єр мене  підтримують”, – заявила Верещук.

За словами міністра реінтеграції, КПВВ  передано разом з усією інфраструктурою та мережами. На питання нашого кореспондента: що заважало зробити це раніше? – відповіла, що передача не відбувалась через  бюрократичні формальності.

Зазначений КПВВ передано в управління Мінреінтеграції з огляду на те, що воно має вагоме значення для виконання функцій держави. Це також дасть змогу Укрзалізниці заощадити кошти на утриманні КПВВ «Каланчак».