Хокейного тернера, котрий влучив шайбою у вихованця під час заняття, херсонський суд відновив на посаді

16 Грудня 2021, 13:45

Херсонський міський суд скасував рішення про звільнення тренера Дитячо-юнацької спортивної школи зимових видів спорту. Фахівця звинувачували в насесенні умисних тілесних ушкоджень одному з вихованців під час тренування.

Про це йдеться у реєстрі судових рішень. 

Судом встановлено, що чоловік працював в ДЮСШ на посаді тренера-викладача з хокею з шайбою. 15 грудня 2020 року батько одного з вихованців школи звернувся до директора ДЮСШ з заявою, в якій просив з`ясувати обставини та вжити заходи з підстав того, що тренер  під час тренування у пориві гніву вдарив по шайбі, яка попала в його сина. Дитина отримала психологічний та фізичний біль. Свої дії, за версією постраждалих, наставник супроводжував нецензурною лайкою. Тренер не забажав пояснювати ситуацію або вибачитися.

Сам чоловік підтвердив, що, працюючи тренером воротарів, 14 грудня 2020 року, під час тренувань на одній половині поля, вони з вихованцями набивали удари шайбою, коли з іншого кінця поля спортсмен іншого тренера виїхав на половину поля, де вони здійснювали тренування, та потрапив у зону удару шайбою випадково.

За цим фактом було розпочато службову перевірку, за результатами якої тренера було відсторенено від занять, а згодом – звільнено за “аморальний проступок”.

Тренер не погодився з таким рішенням керівництва ДЮСШ та подав до суду заяву з вимогами відновити його на посаді. 

Суд, у свою чергу, звернув увагу на те, що поняття “аморального проступку” законодавство не розкриває. Підходи до тлумачення норм моральності можуть бути різноманітними і перебувати в залежності від безлічі факторів.

Надаючи оцінку правомірності підстав звільнення позивача з посади тренера ДЮСШ за аморальний поступок, суд звернув увагу на те, що факти, викладені в службовому розслідуванні, не знайшли свого підтвердження у судовому засіданні, адже дитина, в яку попала шайба, опинилася у зоні тренувань іншої команди та отримала удар випадково.

Також суд не побачив належних доказів нецензурної лайки тренера в бік дитини. 

Тож логічним виглядає рішення суду – скасувати наказ «Про звільнення», виданий директором Дитячо-юнацької спортивної школи зимових видів спорту, та поновити чоловіка на посаді тренера-викладача з хокею з шайбою.