Херсонцю, котрий стріляв по підліткам з вогнепальної зброї, дали 3 роки умовно

26 Грудня 2021, 15:49

Суд визнав херсонця винним у хуліганських діях, що несли небезпеку для здоров’я та життя оточуючих. Перебуваючи у стані сп’яніння, він посварився з неповнолітніми та намагався довести свою правоту пострілами з незареєстрованої вогнепальної зброї.

Про це йдеться в реєстрі судових рішень. 

12 квітня 2021 року близько 20 години 15 хвилин, перебуваючи у стані алкогольного сп`яніння, біля будинку по вулиці Фрітаун у місті Херсоні, чоловік почав висловлюватися в бік групи потерпілих, серед яких були неповнолітні. Згодом сварка переросла в погрози фізичної розправи.

Після цього, висловивши в бік потерпілих побажання їхньої смерті, а також смерті їхніх батьків,  чоловік відійшов на відстань близько 10 метрів, дістав вогнепальну зброю – пістолет, який носив при собі, здійснив постріл бойовим набоєм у напрямку групи підлітків. На щастя, підсудний ні в кого з них не влучив.

Поліцейські, що затримали підпитого стрільця, вилучили в нього пістолет системи Токарева (ТТ) зразка 1930-1933, який чоловік постійно носив з собою, не маючи дозвіл на носіння вогнепальної зброї.

За місцем проживання підсудного поліція виявила ще 2 незареєстрованих пістолети та близько сотні набоїв до них. Частина патронів виявилась бронебійними та з тросуючими кулями.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений свою провину визнав та розповів, що в той день він був напідпитку та  у дворі будинку побачив групу підлітків, які голосно слухали музику. Він зробив їм зауваження. Після цього в нього виник словесний конфлікт з підлітками, під час якого він висловлювався на їх адресу нецензурною лайкою, погрожував фізичною розправою, потім, відійшовши на деяку відстань від них, дістав пістолет, який тоді був при ньому, та зробив ним один постріл, направлений вниз та в сторону.

На зауваження оточуючих припинити такі дії не реагував, при цьому висловлювався нецензурною лайкою. Його дії були припинені поліцейськими, які затримали його.

Також чоловік пояснив, що один пістолет з набоями він придбав через інтернет за декілька років до цього, інші пістолети та боєприпаси, що були знайдені у нього вдома, він знайшов на кладовищі та біля річки. Один пістолет носив з собою з метою самооборони, іншу зброю – 2 пістолета та боєприпаси, зберігав вдома, необхідних документів на них не мав.

Суд звернув увагу на обставини, які пом`якшують покарання: повне визнання провини та щире каяття, яке виразилося у тому, що обвинувачений висловив жаль з приводу вчиненого та намір не вчиняти подібних дій у майбутньому.

Суддя призначила нетверезому стрільцю покарання у виді позбавлення волі на строк 5  років та пом’якшила його до 3 років умовно.