Херсонські прикордонники виявили поштове відправлення з небезпечною наркотичною речовиною

24 Грудня 2021, 18:33

Фото: Херсонський загін ДПСУ.

На Херсонщині правоохоронці виявили поштове відправлення з небезпечною наркотичною речовиною.

Про це повідомляє Херсонський загін ДПСУ.

Завдяки ефективній роботі оперативних співробітників Херсонського прикордонного загону в черговий раз вдалося попередити незаконне переміщення наркотичних речовин через адмінмежу з ТОТ АР Крим.
Так, учора, в ході реалізації оперативної інформації в рамках кримінального провадження, прикордонники Херсонського загону спільно з співробітниками Департаменту боротьби з наркозлочинністю Національної поліції в Херсонській області провели слідчі дії в одному з відділень операторів поштового зв’язку у місті Генічеськ.
Під час огляду поштового відправлення, яке отримав житель Генічеського району, правоохоронці виявили 6,5 грамів синтетичного наркотику PVP (pyrrolidinovalerophenone). Виявлений наркотик відомий також під назвами «ванільне небо», «швидкість», «флакка», «солі» та «альфа». Відповідно до Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України № 770 від 06.05.2000, PVP належить до особливо небезпечних наркотичних речовин, обіг яких заборонено.

Фото: Херсонський загін ДПСУ.

У ході слідства правоохоронці встановили, що після отримання наркотичної речовини громадянин планував переправити її на територію тимчасово окупованого Криму з метою подальшого збуту.
В його діях вбачаються ознаки кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України « Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів» що карається позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.
Слідчі дії тривають.