ХДУ через суд стягнув з відрахованого студента борг за навчання

21 Грудня 2021, 15:27

Білозерський районний суд Херсонської області вирішив стягнути з студента борг за навчання в Херсонському державному університеті, не зважаючи на те, що самого студента було відраховано за неуспішність.

Про це йдеться в реєстрі судових рішень. 

“Університет, як виконавець, взяв на себе зобов`язання за рахунок коштів замовника надати особі  освітню послугу на рівні державних стандартів вищої освіти за кваліфікаційним рівнем «Бакалавр» за напрямом підготовки «Історія та археологія» та видати студенту документ про освіту державного зразка при умові успішного виконання студентом навчального плану. У свою чергу відповідач вносить оплату за навчання щомісяця. 

Проте оплата за навчання у термін з жовтня 2020 року студентом  не здійснювалася у повному обсязі.  В результаті цього утворився борг в сумі 1219,35 грн. Наказом від 28.10.2020 року  студента було відраховано за академічну неуспішність”, – йдеться в рішенні суду.

У свою чергу, ХДУ вимагає стягнути з відрахованого борг за навчання загальною сумою 1219,35 гривень  та компенсувати понесені судові витрати. 

Також Університет попередив відрахованого про борг за навсчання у розмірі 1219,00 гривень та необхідність сплатити її протягом 15 днів з дня отримання попередження. Колишній студент попередження проігнорував.

Дослідивши матеріали справи, враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку про те, що суду надано достатньо доказів укладення між сторонами договору, наявності заборгованості по ньому,і з урахуванням того, що відповідачем заборгованість за договором у добровільному порядку не сплачена, то вона підлягає стягненню у судовому порядку, а отже, позов підлягає задоволенню в повному обсязі.

Тож відрахований студент не просто не стане бакалавром з історії, а ще й заплатить ХДУ борг у розмірі 1219 гривень та 2 270 гривень на судові витрати.