Громади Херсонської області отримали сучасне медичне обладнання за підтримки ПРООН

16 Грудня 2021, 16:00

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

Верхньорогачицька, Великолепетиська і Каланчацька територіальні громади отримали портативні телемедичні діагностичні комплекти за результатами участі у грантовому конкурсі місцевих ініціатив у рамках проєкту «Посилення стійкості громад Херсонської області», що реалізується ПРООН у партнерстві з Херсонською обласною державною адміністрацією за підтримки Уряду Великобританії.

Про це повідомляють в ХОДА.

Конкурс проведено з метою підтримки партнерських проєктів, які спрямовані на покращення доступу до якісних державних послуг (адміністративних, соціальних, медичних, освітніх) для всіх верств населення, особливо найбільш вразливих груп, а також соціально-економічному відновленню та сталому розвитку громад Херсонської області.

Медичне обладнання буде використано для діагностики пацієнтів як у самому медичному закладі так і вдома при огляді тяжкохворих пацієнтів, а також забезпечить отримання, зберігання та передачу інформації про фізіологічні параметри організму хворого. Ці прилади є компактними для транспортування та наповнені сучасним обладнанням – планшет (пристрій для відображення та вводу інформації) та його комплектуючі, електрокардіограф з передачею даних через USB-порт «Вее-W», прилад для вимірювання об’ємно-швидкісних параметрів легень «Вее-Spiro», загальна оглядова USB-камера тощо.

У рамках проєкту ПРООН придбано 12 медичних комплектів: Верхньорогачицька ТГ отримала 3 медичні комплекти, Великолепетиська – 4, Каланчацька – 5.

Донорська допомога на придбання медичного обладнання склала близько 1 млн. грн, співфінансування громад для посилення ініціатив у сфері підвищення якості та доступності медичних послуг – близько 250 тис. грн.

Фото: ХОДА.

Відтепер мешканці територіальних громад, у тому числі з найвіддаленіших куточків, а також які не мають можливості з певних причин відвідати медичний заклад, зможуть отримати послуги швидкої діагностики на місці, не вирушаючи до міста та тим самим зменшити ризики зараження коронавірусною інфекцією.