Чергова спроба отримання хабара: цього разу затримано поліцейського

18 Грудня 2021, 15:54

Фото: Херсонська обласна прокуратура.

Ще одного поліцейського було затримано за спробу отримання хабара у вигляді 100 тисяч гривень.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури викрито та затримано керівника одного з підрозділів Каховського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції в області за вимагання та одержання від головного агронома підприємства неправомірної вигоди (ч. 3 ст.  368 КК України).
За даними слідства, поліцейський вимагав та отримав 100 тис. грн від головного агронома акціонерного товариства – депутата селищної ради, за непритягнення його до кримінальної відповідальності за фактом нестачі матеріальних цінностей на складі вказаного товариства.
Правоохоронця затримано в порядку ст. 208 КПК України. Наразі поліцейському готується повідомлення про підозру у вчиненні вказаного кримінального правопорушення.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює третій слідчий відділ (з дислокацією у м. Херсоні) територіального управління ДБР, розташованого у м. Мелітополі.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.